TIPS & TRICKS | Hoe trotseer je een langeafstandsvlucht?

Ongelofelijk. Over enkele uren tijd sta je aan de andere kant van de wereld. Relatief, want toch lijken ‘die enkele uren’ soms een eeuwigheid te duren aan boord van een vliegtuig.

Daar zit je dan, je wacht op je stoel en je scant iedereen. Bij iedereen die wat dichterbij komt, hou je je adem in en vrees je dat die naast je zal moeten zitten. Nochtans is het vliegtuig mijn favoriete plek bij uitstek! Lees deze tips en maak je langeafstandsvlucht zo comfortabel mogelijk…

 

1| Op voorhand

  • Geef de voorkeur aan een zitplaats aan het raam. Leuk uitzicht en je hebt de mogelijkheid om te leunen. Linker- of rechterkant van het gangpad? Slaap je thuis in je bed op je linkerzij, kies de linkerkant. Slaap je op je rechterzij, kies dan voor de rechterkant.
  • Minder mogelijkheden om te kiezen? Ga dan voor een zetel aan het gangpad. Dan hoef je zeker niet ‘gesandwicht’ te zitten tussen andere reizigers!
  • Geef je body een full treatment. Smeer je in van boven tot onder met een moisturizer zodat je lichaam volledig gehydrateerd is van voordien.

 

2| Get comfy

Stay comfy! Chiquere outfits hou je beter voor je eindbestemming. Zorg voor een gemakkelijke broek, een T-shirt, cardigan en sweater. Laagjes zijn belangrijk. Espadrilles zijn toppers qua comfort. Van zodra je zit, doe je deze uit en switch je naar compressiesokken om bloedklonters te vermijden. Happy Socks heeft een speciale editie met extra compressie!

Collage_Fotor

Zalando 05

Favorieten via Zalando
– Roxy Boyfriend trousers: klik hier
– Pier One espadrilles: klik hier
– Happy Socks ‘athletic’: klik hier

 

3| Hydrateer

Do. Not. Drink. Booze. Het zorgt ervoor dat je uitgedroogd geraakt en zal niet bevorderlijk zijn voor je slaap, integendeel. Vermijd ook cafeïne-rijke dranken vlak voor en tijdens de vlucht.

Drink vooral water, (kamille)thee en sportdranken. Die laatste zorgen ervoor dat je erg snel hydrateert, ze zitten boordevol elektrolyten (mineralen). Koop een grote fles water net voor het boarden en laat die tijdens de vlucht bijvullen door de bemanning! Neem je eigen theezakjes mee zodat je zeker bent van je favoriete drankje.

Collage_Fotor2

Bron: www.d-drinks.be

 

4| Vermijd koolhydraten…

… en andere ‘brol’. Geef je lichaam de nodige rust tijdens het vliegen. ‘Carbs’ geven je een opgeblazen gevoel en zijn moeilijk te verwerken.

Heb je vaak zin in snacks? Neem dan op voorhand (amandel)noten mee om tussentijds te verorberen. Gemakkelijk te verteren, gezond én goedkoper dan wat tijdens zo’n vlucht verkocht wordt.

 

5| Slaapbenodigdheden

Op langeafstandsvluchten krijg je vaak ‘sleep kits‘. Wat erin zit, hangt af van de luchtvaartmaatschappijen onderling, maar meestal krijg je sowieso een kussen. Ga hier niet van uit en zorg zelf voor een brede, zachte sjaal.

Wil je slapen? Isoleer jezelf. Zet alle digitale snufjes uit. Geen film, geen muziek, geen boek. Ga nog even naar het toilet en kruip in je cocon.

Bovenstaande tips geven geen garantie voor een 10u-durende slaap, maar stel op voorhand je ‘doelen’ in. Het is ideaal om 90 minuten te slapen en daarna even opnieuw iets anders te doen!

Bron: http://www.delta.com

Bron: www.delta.com

 

6| Move your butt

Beweeg zeker twee keer per uur. Een goede doorbloeding zorgt voor minder neveneffecten als stramme spieren en vochtophoping (opgezwollen benen).

Sta even recht, maak een kleine wandeling naar de voor-/of achterkant van het vliegtuig. Trek je hielen even naar je zitvlak zodat je wat stretcht.

Laat je nekspieren ook niet verkrampen. Linkeroor naar linkerschouder, rechteroor naar rechterschouder en achterkant naar je rug toe. Even alles losmaken!

 

7| Style 

Neem een doorzichtig, afsluitbaar zakje mee en ga voor wat essentials. Tandenborstel, tandpasta, deodorant (roller), hand crème, gezicht-moisturizer en lippenbalsem. Only pack what you need. Niet nodig denk je? Bovenstaande items doen wonderen hoog in de lucht en laten je even in de zevende hemel voelen. Voeg daar nog een kleine parfum sample aan toe en je hebt een complete mini make over up in the air.

 

8| Entertainment

Films a volonté op een langeafstandsvlucht, maar neem toch wat favoriete magazines en/of een goed boek mee. Je eigen oortjes zijn ook altijd handig! Zorg dat je vanalles bij je hebt om je bezig te houden, maar laat je werk thuis. Daar word je alleen maar grumpy van… 😉

 

Lori ©

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *