TIPS & TRICKS | Easy transport in Amsterdam

Ride like the locals …

Nederland heeft meer fietsen dan inwoners, waardoor je geen twee keer moet nadenken over het beste transportmiddel in Amsterdam. Ik geef je nog even alle voordelen op een rij én een aanrader qua verhuurbedrijf.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

5 redenen waarom je een fiets moet huren in Amsterdam

 • Het is de snelste manier om van punt A naar B te gaan. Je geraakt met geen ander vervoersmiddel zo dicht bij je locatie.
 • Geen vervoerskosten of wachttijden voor het openbaar vervoer.
 • Je rijdt langs straatjes en pleintjes die je anders niet zou ontdekken. (Lees een van die tips helemaal onderaan deze blogpost.)
 • Rekening houden met het tijdstip van de laatste tram hoeft niet, because your bike is timeless
 • Last but not least, je bent in beweging in de frisse lucht. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen, afgelopen weekend zat de temperatuur rond het vriespunt en het fietsen zorgde ervoor dat we wat opgewarmd geraakten. TOP!

 

Processed with VSCOcam with hb1 preset

20160213_113734870_iOS_Fotor_Collage

Nagenoeg elk hotel verhuurt fietsen en ook op iedere hoek van de straat zie je een verhuurbedrijf. En uit die tientallen rentals heb ik toch éen favoriet, BLACK BIKES.

5 redenen waarom je een fiets moet huren bij Black Bikes

 • Geen lelijke gele of stampvol met reclame bedrukte fietsen. ‘Simpele’ zwarte fietsen waardoor je niet opvalt tussen alle locals. Perfect om niet als toerist aanzien te worden!
 • Black Bikes is een verhuurbedrijf, maar ook een service point. Als er een beschadiging of probleem is, ga snel even langs met je fiets.
 • Alle fietsen zijn handgemaakt én kwaliteitsvol. Nice for you butt!
 • Ben je je fiets beu? Zet ‘m af waar je wilt, op een van hun 12 locaties in (en net buiten) de stad. Niet onbelangrijk, IEDERE dag van het jaar is Black Bikes Rental geopend.
 • 12 locaties?! Yes. Ga je maar een dag naar Amsterdam? Parkeer je auto op de RAI-parking en huur daar een fiets. Slaap je in het centrum? Huur dan een fiets in een van de locaties, 9 straatjes – Leidseplein – Rembrandtplein – Vondelpark. Keuze genoeg!

 

Lori ©


 

EXTRA

Het is heerlijk om met je fiets nieuwe plaatsen te ontdekken. Een van mijn nieuwste favorieten, is Amsterdam-Noord. Ga naar de achterkant van het treinstation en neem een (gratis) veerpont naar de overkant (NSDM-werf). Ook je fiets kan zomaar mee!

Je reist ongeveer tien minuten, maar komt meteen in een leuk deel van de stad terecht. Ga naar de uithoek aan het water en ontdek daar PLLEK. Hotspot met een hoog populariteitsgehalte. Ook in de zomer is het hier zalig vertoeven met hun eigen gecreëerde strand en strandbar.

20160213_113734870_iOS_Fotor_Collage2

Processed with VSCOcam with hb1 preset

2 thoughts on “TIPS & TRICKS | Easy transport in Amsterdam”

 1. Iep schreef:

  Wat super geweldig en leuk geschreven zeg!
  Liefs Iep xo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *