SAN FRANCISCO | Road Trip, pt.5

Na het bezoeken van enkele nationale parken – Sequoia National Park, Yosemite National Park – en een voorlaatste tussenstop te hebben gehad aan het meer Lake Tahoe, zijn we er meer dan klaar voor.

IMG_7122

Wereldstad San Francisco is niet te evenaren. Je krijgt er een behoorlijk New York-gevoel, maar het viervoud aan daklozen en hongerige mensen breekt toch mijn hart. Op een van onze dagen in deze metropool kan ik het niet meer aanzien en beslis ik om met enkele dollars (van mezelf en de groep) naar een jong meisje (amper 21) te gaan en haar te vragen waar ze ongelofelijk veel zin in heeft qua drank/voedsel. Ik stap een Walgreens binnen en koop 5l Arizona en drie rollen mini-chocoladedonuts voor haar. Als ik een pion in het spel The Sims was, dan zou mijn ‘sociale behoefte’ tot op het maximum gevuld zijn. Het is een druppel op een hete plaat, maar het doet toch deugd om iets te kunnen betekenen.

San Francisco is natuurlijk veel meer dan dakloze mensen in een grootstad. Alcatraz, na Guantanamo dé bekendste gevangenis ter wereld, is zeker het bezoeken waard. Zorg voor vroeg geboekte tickets, want anders geraak je er niet op! Je krijgt een audioguide bij het begin die je doorheen de gevangenis loodst en tot in detail vertelt hoe ontsnappingspogingen verlopen zijn.

IMG_7099

IMG_7108
 
IMG_7104

 

 

 

 

 

 

Pier 39 is naar mijn mening een van ’s werelds beroemdste aanlegsteigers, maar let op, want het krioelt hier van de toeristen. Bekijk de bekende zeeleeuwen die hier liggen te zonnen, maar ga daarna richting andere delen van de stad. Minder bekend, minder toeristen, meer lokale, unieke adresjes!

IMG_7149

IMG_7156

IMG_7143
 
IMG_7146

 

 

 

 

 

 

MUST-DO. Iedereen kent The Golden Gate Bridge. Jammergenoeg ligt/hangt/staat die wel op enkele kilometers van het centrum van San Francisco. Tip: ga naar Pier 39 en huur aan een van de vele kraampjes een fiets (of een tandem zoals in ons geval) en fiets naar de brug die een van San Fran’s uithangborden is. De brug zelf is 2,8 km lang, maar ga zeker naar de overkant. Het zicht op de baai van San Francisco is magisch!

IMG_7167

Op de voorlaatste dag trek ik er samen met M. op uit om iets unieks te doen en lopen we toevallig door Chinatown en Little Italy. Nog wat verder komen we in het Financial District en ook hier schieten koffiebars als paddenstoelen uit de grond. Ga zeker langs bij Réveille Coffee Co. voor een heerlijke ijsthee en gezonde lunches.

Ga trouwens zeker eens langs bij Levi’s. Broeken zijn hier stukken goedkoper aangezien je je in de thuishaven van de bekende jeansmaker bevindt!

IMG_7219
 
IMG_7229

 

 

 

 

 

 

De road trip zit erop! Nog enkele weken wachten en dan komt er een aftermovie, gecombineerd met wat algemene tips en een kostenberekening.

IMG_7251

Hieronder geef ik nog even de laatste hotels en must-do’s mee, ook van de overnachtingen in de omgeving van eerder genoemde nationale parken.

Lori ©


 

 

DEATH VALLEY
Duration: 1 nacht
Must-do: NIETS (te heet, 46°C in de schaduw)
Accommodation: Furnace Creek Ranch

BAKERSFIELD
Duration: 2 nachten
Must-do: bezoek aan Sequoia National Park (General Sherman tree of General Grant tree).
Accommodation: Holiday Inn Hotel & Suites – Padre Hotel

SONORA
Duration: 2 nachten
Must-do: bezoek aan Yosemite National Park (watervallen & Glacier Point), Bodie (verlaten goudzoekersstad).
Accommodation: Best Western Plus Sonora

LAKE TAHOE
Duration: 2 nachten
Must-do: zonnen op het strand, zwemmen in het meer, dineren bij Fire & Ice (improvisatie showcooking).
Accommodation: Tahoe Lakeshore Lodge & Spa (aan te raden, privéstrand)

SAN FRANCISCO
Duration: 3 nachten
Must-do: Golden Gate Bridge, Lombard Street, Chinatown, Little Italy, Pier 39, Alcatraz, shoppen!
Food: Lolo Cevicheria (Zuid-Amerikaans), Puccini & Pinetti (Italiaans), Réveille Coffee Co., Pescatore (Italiaans)
Accommodation: Metropolis Hotel (heel erg centraal gelegen, ruige buurt ’s nachts)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *