Marcella Royal Hotel, Rome, mini city guide

ROME l 5 to do’s

Rome, de Eeuwige Stad, staat bekend om het oude Romeinse Rijk en La Dolce Vita. Er is zo veel om te verkennen in de Italiaanse hoofdstad, van decadente pasta en ijs tot haute couture en van archeologische plekken tot barokke kerken. Genoeg kunst om je zintuigen te overbelasten. Of je ooit Rome hebt bezocht of vaak terugkomt, er zijn vijf dingen die je absoluut niet mag overslaan tijdens je verblijf in Rome.

1 l Bewonder de oude ruïnes van het Forum Romanum
Het Forum Romanum is een enorm indrukwekkende archeologische site en was het grote, centrale marktplein van de Romeinen. Wandel door de ruïnes en langs de tempels waar je je nog heel makkelijk als burger van het Oude Rome kunt wanen. Deze plek mag je gewoonweg niet kippen, het is een van de meest aantrekkelijke bezienswaardigheden van Rome.

2 l Waan je een gladiator in het grote Colosseum
Het 32-meter hoge Colosseum is een must see als je in de Eeuwige Stad bent. Van heinde en ver komen mensen om dit amfitheater te kunnen aanschouwen. Hier werden voorstellingen gegeven zoals gladiatorengevechten en races met paarden en strijdkarren door de Romeinse keizers, zoals we uit de films als Ben Hur en Gladiator kennen!

3 l De Sixtijnse Kapel van Michelangelo
De Sixtijnse kapel is een glorieus eerbetoon aan de renaissance en geprezen door velen als Michelangelo’s meesterwerk. Het is de residentie van de paus en biedt tevens het onderkomen voor de Papale Conclave oftewel de ontmoeting van de Kardinalen om een nieuwe paus te kiezen. Een echte to do in Rome die je een topervaring biedt.

4 l De Trevifontein; de mooiste fontein van Rome
Deze grootste en meest imposante fontein van de hele stad, daar kun je niet omheen als je Rome bezoekt. Als je de Trevifontein in Rome bezoekt, werp dan een munt in het water, net zoals duizenden andere bezoekers ook elke dag doen. Deze traditie werd populair na het thema van de romantische komedie ‘Three Coins in the Fountain’ uit 1954, maar de traditie begon eigenlijk al daarvoor. Er werd gezegd dat een dorstlessend glas water uit de Trevifontein voor geluk zorgde en voor een snelle terugkeer naar de Eeuwige Stad. Na verloop van tijd evolueerde deze legende naar een munt om een terugkeer naar Rome te waarborgen.

5 l Het wonderbaarlijke Pantheon
Het Pantheon werd tussen 118 en 125 na Christus gebouwd als tempel. Als je dit gebouw voor de eerste keer ziet, zal je zeker stoppen om het eens van naderbij te bekijken. Het bijzondere aan dit gebouw is dat de koepel net zo hoog als breed is. In de top van de koepel zit een oculus (gat) van ongeveer 9 meter diameter en is de enige bron van licht in de tempel. De Romeinen hebben een echt ongelooflijk werk gepresteerd om dit te bouwen. De koepel is gemaakt van bakstenen, maar zonder dat het kan instorten, doordat de lagen betonblokken hoger en hoger oplopen, en steeds lichtere stenen zijn gebruikt van puimsteen. Het resultaat is een koepel die letterlijk de test van de tijd kan doorstaan. Het is een geweldige, adembenemende structuur die precies in het centrum van Rome ligt, en vrij toegankelijk is.


Dit artikel is een gastartikel van de leuke reisblog Reisfanaten

One thought on “ROME l 5 to do’s”

  1. Marie-Lise schreef:

    Toffe top 5. Rome staat al erg lang op mijn verlanglijstje. Ik zou er eens werk van moeten maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *