OOSTENDE | Hotspots & Must-do’s

Winters uitwaaien in Oostende

Oostende. Koningin der Badsteden. Heerlijk toch, zo’n bijnaam dragen? Dankzij Visit Oostende kon ik 48u lang proeven van allerlei hotspots & must-do’s. En voor jullie lijst ik deze hieronder even op.

IMG_5188_Fotor

 

Pied De Poule

Hotspot voor (jonge)dames met een high fashion attitude. Hier koop je outfits van Anine Bing, Paul and Joe & Malene Birger, maar ook juwelen van Wouters & Hendrix. Enthousiaste eigenares Lindsey toont je met veel plezier de laatste trends.

Check website & Facebook & Instagram! (Van Iseghemlaan 88 – Koningstraat 19)

IMG_4925_Fotor_Fotor_Collage4

 

Histoires d’o

Lekkere cocktails! Meer dan 50 soorten gin & zalige burgers (met Van Dierendonck-vlees) prijken hier op de menukaart. Gezelligheid troef & heel wat locals!

Check website & Facebook! (Albert I Promenade 53)

IMG_5243_Fotor

 

Galeries BeauSite

Kunst, vintage, food & een prachtig uitzicht! Deze topper stond ook op mijn lijstje. Verbaasd stapte ik binnen, rond kijkend in de fantastische, eclectische kunstgalerij. Maar voor de échte beleving, ga je naar boven. Vergezeld van een gezelschapspel, een heerlijke koffie en aangenaam bezoek waan je je hier in een schilderij met zicht op zee.

Check website & Facebook & Instagram! (Albert I promenade 39)

 

Veerpont & Oosteroever

Heerlijk om te ontsnappen aan toeristen. Enkele minuten op de veerpont naar de overkant en je gaat richting onbewandeld & onbekend Oostende. Perfect om te wandelen of te fietsen.

IMG_5198_Fotor

IMG_4925_Fotor_Fotor_Collage2

 

Azee

Kleinschalige, charmante bed and breakfast. Drie sfeervolle (Boeddha, Chocolat en Velvet) kamers overheersen hier. ’s Morgens geniet van je een zalig, anders dan anders ontbijt, huisgemaakt door eigenares Alicia. Op wandelafstand van het strand.

Check website & Facebook! (Heilig Hartlaan 16)

IMG_4925_Fotor_Fotor_Collage

 

Ferm

Hippe, moderne kledij & Scandinavische sfeer! Concept store die het noordelijke minimalisme volledig uitademt. Bloomingville, Ferm Living & Hay zijn enkele van hun interieurmerken.

Check Facebook & Instagram! (Vlaanderenstraat 5)

 

Venetiaanse Gaanderijen

Tentoonstellingruimte, maar gewoon ook heerlijk om te wandelen. Typisch Oostends uitzicht!

IMG_4925_Fotor_Fotor_Collage3

 

Of bekijk gewoon nog eens de aftermovie van een heerlijk winters weekend in Oostende, klik hier!

Nog meer tips nodig? Informeer je dan bij Visit Oostende!

Lori ©

2 thoughts on “OOSTENDE | Hotspots & Must-do’s”

  1. Billy schreef:

    in oktober organiseer ik elk jaar een weekendje voor onze vriendenbende, en ik tracht daarbij de platgetreden toeristische paden te vermijden.
    Dat overtochtje lijkt me wel iets!
    Verdere tips verneem ik heel graag… 😉

  2. Erika schreef:

    Wat een mooie fotoreportage. Heb je ook de verschillende havenkranen gezien? Dat vind ik zelf altijd heel mooi om te zien. Het contrast van het water met zo’n industriële machine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *