MADRID | Jerónimos

Last but not least. Derde wijk van Madrid. Jerónimos. Dit gedeelte is het groene hart van de stad. De longen die de stad laten leven. Het is dan ook niet te verbazen dat je hier overstelpt wordt met bomen, kleine pleintjes en grote parken. Doe zoals ik deed en ga hierheen op de warmste dag van je verblijf. Zon én schaduw in overvloed.

 

FOOD & DRINKS

Op een hoek van het gezellige pleintje waar ook het Caixa Forum en de Jardín Vertical zijn, is er Caffè Vertical (Calle Almadén 26). Hun vele smoothies zijn supervers en ideaal om mee te nemen naar buiten, want in zo’n weer blijf je niet binnen! Drink ‘m op met zicht op de Jardín Vertical (zie verder).

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

 

SHOPPEN

In een zijstraat van Calle de Serrano (die ik hieronder bespreek), vind je een ‘hidden treasure’. In het midden van Calle de Hermosilla zie je een fiets prijken met enkele bordjes aan. Ga door de grote poort en kom terecht in een geheime tuin die tegelijk dienst doet als pop-up store voor kleine winkeltjes als Le Circus en Federica and Co. Tezelfdertijd kun je iets drinken in een gezellige, groene omgeving.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

“I like my money right where I can see it, hanging in my closet.” Zei Carrie Bradshaw ooit. Calle de Serrano is de ideale straat om je geld op te maken, want goh, vergelijk deze straat met de Louizalaan, Avenue des Champs-Élysées en Fifth Avenue. Merken als Michael Kors, Prada, Louis Vuitton en Bimby Y Lola schieten er als paddenstoelen uit de grond. Laat je budget het niet toe? Kuier dan door deze laan om te zien hoe de beau monde van Madrid met limousines van shop tot shop gebracht wordt.

 

TO SEE

Zoals hierboven vermeld (bij Drinks&Foods), bevindt zich in Madrid een Jardín Vertical. Wablieft? Het is eigenlijk een normale tuin, maar dan ‘gewoon’ in de lucht, verticaal geplaatst. Praktisch is het niet en dat zag ik ook aan de rechterhelft die ze opnieuw moesten beplanten, maar de linkerkant is alleszins geslaagd. Kijk wat dichterbij en zie dat ook bijen, vlinders en andere insecten hun weg gevonden hebben naar deze unieke tuin. Uiteraard te combineren met een drankje van Caffè Vertical.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Aan de overkant van de straat is er de Real Jardín Botánico (oftewel koninklijke botanische tuinen). De tuinen zijn onderverdeeld in drie delen: kruiden en planten, oudste planten ter wereld en een wetenschappelijk instituut. 65+’ers wandelen er gratis binnen en studenten genieten een voordeeltarief. Perfect voor een warme lentedag als alles in bloei staat.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Een park met een oppervlakte van maar liefst 120 hectare. Een van de parels van Madrid. Ik heb het over Parque de El Retiro. Oorspronkelijk bedoeld voor de hovelingen van Filips IV om plezier te maken, maar tegenwoordig hét stadspark compleet met meerdere terrassen, fonteinen en een grote vijver waarop je kan varen met een bootje, al is dat laatste wat té toeristisch volgens mij.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Hasta la próxima, Madrid!

Lori ©

4 thoughts on “MADRID | Jerónimos”

 1. Eline schreef:

  Ziet er enorm fijn uit! 😀

  1. lorivandyck schreef:

   Het ís daar ook héél fijn! 😀 Xx

 2. Leuk om te lezen! Ik ga binnenkort nog eens naar Madrid dus deze adresjes moet ik onthouden 🙂

  1. lorivandyck schreef:

   Zeker onthouden. Als je anders nog tips en adviezen wilt of vragen hebt, mail ze gerust! En veel plezier in Madrid. Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *