vacansoleil, iris parc birkelt, luxemburg

LUXEMBURG | Iris Parc Birkelt

Enkele weken geleden gingen we voor de eerste keer een nachtje op locatie met Ellie in Zeeland. En eind mei stond de allereerste ‘lange’ vakantie op het programma: een weekje genieten in Iris Parc Birkelt via Vacansoleil

vacansoleil, iris parc birkelt, birkelt

Autoritten zijn duidelijk haar ding niet, want na een uur begon Ellie het lastig te krijgen. Dachten we nu net eens op reis te gaan niet ver van huis (zo’n 3,5 uur rijden). Perfecte dag ook om te rijden richting Luxemburg, met een temperatuur van 32°C buiten. Maar eind goed, al goed en tevreden dat we aangekomen waren!

Iris Parc Birkelt is een vakantiedomein in het kleine Luxemburg, met meerdere vakantiehuizen en -tenten, een groot (openschuifbaar) zwembad, restaurant en mini-supermarkt. Bij het toekomen op zaterdag was het even overrompeling (Hemelvaart-weekend en het was volledig volboekt), maar vanaf zondagmiddag was het er stukken kalmer, heerijk.

vacansoleil, iris parc birkelt, birkelt, luxemburg

De volledige week temperaturen van meer dan 25°C, perfect om nagenoeg volledig buiten te vertoeven. Buitenshuis is niet zomaar m’n blog-naam en we konden ons toch niet inhouden om even naar andere steden te trekken voor kleine bezoekjes tussendoor.

  • LUXEMBURG-hoofdstad: must do (!), binnenkort enkele hotspots online
  • TRIER: oudste, Duitse stad – toeristisch, maar heeft zo zijn charme – drink een glaasje wijn in Weinstube Kesselstatt
  • VIANDEN: oud, toeristisch dorpje met een superleuke stoeltjeslift
  • ETTELBRUCK: klein dorpje, goed voor een drankje
  • DIEKIRCH: klein dorpje, vind ik persoonlijk niet de moeite waard

Onze allereerste keer als gezinnetje op een vakantiedomein en ’t was meer dan geslaagd. Alles op het gemak, leven van dag tot dag, gezellig buiten tafelen en af en toe wat stedenbezoeken. Thanks Vacansoleil!

Lori ©

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *