LONDEN | Tips & Tricks: 10 dingen die je moet weten

Als je je eerste citytrip naar Londen in het vooruitzicht hebt en dit leest, proficiat! Je reis wordt door deze blogpost net iets gemakkelijker. Ook al ging ik er drie weken geleden voor de vijfde keer naartoe, opnieuw was ik minstens drie van onderstaande tips vergeten, verdomde ponden en adapters. 😉

 

1. Koop een Oystercard

Koop een Oystercard. Je hebt een per persoon nodig, kunt ze altijd opladen wanneer nodig en zijn te gebruiken voor zowel metro als bus. Bovendien geniet je met deze kaart van het meest voordelige tarief.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

 

2. Neem de bus…

De metro is de gemakkelijkste manier om je van de ene plaats naar de andere te brengen, maar zeker niet de goedkoopste. De bus is stukken goedkoper én je ziet nog eens wat van de stad. Ga trouwens bovenaan zitten, want jazeker, ik heb het over die leuke, rode dubbeldekkers.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

3. Of huur een fiets!

Je betaalt evenveel als een metroticket, maar de duur verschilt. 24u lang mag je je fiets gebruiken, maar let op, je kan ‘m niet sluiten, dus geparkeerd is geparkeerd. Oja, linksrijdend verkeer! 😉

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

 

4. Your iPhone will be grateful

Er worden andere adapters gebruikt in Groot-Britannië. Je kunt onder andere universele adapters kopen bij A.S. Adventure.

 

5. Plan je routes

Google Maps kun je gebruiken voor een goede voorbereiding én het is handig ter plaatse om enkele routes bij je te hebben (voor wanneer je toch een adapter vergeten bent en geen gps bij je hebt).

 

6. To be, or not to be, that’s the question

Reserveer geen zitplaatsen op voorhand voor een theatervoorstelling. Ga op een weekdag zelf langs de ticketverkoop. Er zijn sowieso nog tickets over, ofwel aan een spotgoedkope prijs, ofwel koop je het goedkoopste ticket (15 pond) en verplaats je je in de zaal, lege plaatsen gegarandeerd, want wie gaat nu ook op een doordeweekse dag naar een voorstelling. 😉

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
IMG_2043

 

 

 

 

 

 

 

7. Ponden in Londen

Geen euro’s, maar ponden in Londen! Je kunt op voorhand in een wisselkantoor wat geld wisselen, maar ook ter plaatse met je bankkaart betalen. Heb je een MasterCard of Visa, gebruik die dan om te betalen waar je kan, zo heb je altijd de meest voordelige wisselkoers.

 

8. Neighbourhoods

Verleg je grenzen, enkel letterlijk bedoeld, en ga richting Camden Town, Covent Garden, Soho & Nothing Hill.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

9. Under my umbrella

Groot-Brittannië heeft een ongelofelijk wisselvallig klimaat. Wees voorbereid en zorg ervoor dat je een paraplu bij je hebt en wat extra kleding (én ondergoed uiteraard).

 

10. Fish ’n Chips

Fish ’n chips is volgens mij zowat de enige, Britse specialiteit. Daarnaast zijn er tal van Italiaanse, Mexicaanse, Japanse en andere buitenlandse restaurantjes in de omgeving van Carnaby Street. Wanhopig op zoek naar een avondmaaltijd? Succes verzekerd in deze buurt.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Veel reisplezier!

Lori ©

4 thoughts on “LONDEN | Tips & Tricks: 10 dingen die je moet weten”

 1. Margaux schreef:

  Hoi Lori!

  Vraagje: ik wil graag mijn vriend verrassen door een citytripje doen in december net voor de kerstperiode! Maarrr hij houdt helemaal niet van shoppen! Wel van jazzmuziek, enkele bezienswaardigheden om te bekijken, lokale dingen 🙂 We zijn al in London geweest maar dat was nog toen we in het middelbaar zaten met ’t school dus veel van de stad hebben we niet echt gezien!
  Is London de moeite voor ons als het niet echt om te shoppen is of heb je een betere suggestie qua stad? (Parijs is helaas geen optie want al veel te veel geweest :p)
  En als het wel de moeite is, enkele tips qua verblijf en etensplaatsjes?

  Groetjes

  Margaux

  1. lorivandyck schreef:

   Hi Margaux

   London is een superleuke stad met heel wat meer dan enkel shopspots! The Generator Hostel is een goeie aanrader om te verblijven, je betaalt niet veel en je krijgt redelijk wat comfort (toch voor in Londen waar het duur is en je bijna overal sowieso een douche/toilet op de gang hebt). Ibis Excel Docklands is ook goed, ligt wat buiten het centrum en is daardoor dus betaalbaar!

   Als hij heel erg van cultuur houdt (zowel bezienswaardigheden en muziek) dan vind ik persoonlijk Berlijn wel een machtige stad. Daar zou ik wel opteren om iets te zoeken via AirBNB!

   Groetjes
   Lori

 2. Laura schreef:

  Merci voor de reminders 😉 Ik vertrek binnen 2 weken voor de 8e keer…

  1. lorivandyck schreef:

   Oooh, veel plezier gewenst! (en wat goed weer ;-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *