LEUVEN | Bar Stan

{Plaats van} BAR in het Sanskriet. Leuven. ConSTANtin Meunierstraat. Oftewel, Bar Stan. Een lunchbar, opgericht door en voor de Leuvense buurt, aan de rand van het stadscentrum.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

In Het Nieuw Kwartier, waar de bar gelegen is, komen twee tegenpolen elkaar tegen. Het drukke stadsleven, gecombineerd met een gemoedelijk buurtleven wordt ook doorgetrokken in de lunchbar. Het is een publieke huiskamer voor buurtbewoners in het bijzonder, maar ook voor Leuvenaars in het algemeen.

Daarnaast voel je je volledig thuis als je de menukaart leest. ’s Morgens eet je hier een ‘boke met choco’ en ’s middags kies je een van hun vele belegde boterhammen. Ik koos voor ‘Grijs boerenbrood’ met huisgemaakte eiersalade, veldsla, bieslook, bosui en truffelsalsa. Aanrader! Je dorst lessen doe je door een van hun drie homemade frisdranken te bestellen (Nicole, Ruby of Cindy).

Op zondag geniet je van een uitgebreide brunch en koffie drink je hier van MOK (ook bij hen ben ik langsgeweest, lees hier meer).

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Je kunt trouwens op warme zomer-/lentedagen een picknickmand met bijhorend dekentje vragen om je neer te vlijen op het grasveld voor de lunchbar. Een leuk, gezellig alternatief in afwachting van een terras, dat er hopelijk (zonder te veel tegenkanting van het stadsbestuur) in de toekomst aan zit te komen.

Lori ©

Bar Stan

Constantin Meunierstraat 2

3000 Leuven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *