Va et Vient, Kortrijk, restaurant

KORTRIJK | Va et Vient

Va et Vient. Culinair komen en gaan in een ruw, maar strak interieur.

Op een boogscheut van de Broeltorens voel je bij Va et Vient de adem van de Leie in je nek blazen. Om Buitenshuis af en toe wat culinair op te krikken, laat ik jullie even meeproeven van deze jonge, moderne zaak.

Va et Vient, Kortrijk, restaurant

 

Matthias Speybroeck is (ondertussen al twee jaar lang) het creatieve brein achter dit concept. Met een goedgevulde rugzak – die hij volstopte met ervaringen van bij Piet Huysentruyt, Kobe Desramault en Sergio Herman – zorgt hij ervoor dat Kortrijk gastronomisch naar een hoger niveau getild wordt.

Een betonnen vloer, houten tafels, een ruw frame aan het plafond en een open keuken zorgen voor een gevoel van authenticiteit en warmte. Sterk!

Va et Vient, Kortrijk, restaurant

 

Va et Vient, Kortrijk, restaurant

 

Tot eind september kun je op het zomerterras – aan de Leie – genieten van je lunch of aperitief. ’s Avonds kies je voor menu ‘verLEIEding’ | kleine ‘k’ | grote ‘k’, gaande van 3 tot 7 gerechten, met prijzen die respectievelijk én deugdelijk 45, 55 en 75 euro bedragen. Voel je zeker niet afgeschrikt door een vast menu, heerlijk is het anyway. Enkele voorbeelden van wat ik voorgeschoteld kreeg: tomaat/lavas/gerookte sprot/geitenkaas – grijze garnaal/courgette/weidekringzwam – kalfswang/brocoletti/bloemkool/mosterdzaad – cacao/rood fruit/koffie.

Om (jonge)dames die iets minder geïnteresseerd zijn in voetbal, ook iets te gunnen in deze voetbaltijden, is er tot 21 juli ‘Menu Voetbalvrouwen‘. Snel reserveren dus!

Lori ©

Va et Vient
Handboogstraat 20
8500 Kortrijk

WEBSITE | FACEBOOK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *