KNOKKE-HEIST | L’ Amuzette

Knokke is de naam van een stad die je associeert met begrippen als Het Zwin, badstad, het Zoute, toeristen en de beau monde van België. Ophélie Van Aerde zorgt ervoor dat dankzij L’ Amuzette dat lijstje verrijkt kan worden met authenticiteit, huiselijke sfeer en originaliteit.

L’ Amuzette is een concept store waar designspullen van onder andere Serax, Hay, Clodette en Mandal Veveri, maar ook handtassen van bijvoorbeeld Ellen Truijen en Susan Bijl/Maria Jobse verkocht worden. Producten van Uitgeverij Snor en Luster zie je ook staan tussen het interieur.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

 

Dat interieur verdient het om even uitgelicht te worden. Ophélie studeerde architectuur (én mode in Parijs trouwens) en dat zie je duidelijk terug in haar zaak. Bron van inspiratie? Gordon Matta-Clark die z’n principe vond in het deconstrueren van bepaalde vloeren, wanden en/of plafonds. Vraag haar ook even om uitleg, ze zal je met een sterke gedrevenheid over haar passie vertellen en hoe ze die toepast in gebouwen als waar L’ Amuzette gehuisvest is.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

 

Resultaat? Een pand met een huiselijke sfeer waar je een cadeau kunt kopen, maar evengoed iets kunt drinken met een taartje van Julie’s House of genieten van een heerlijk slaatje dat je zelf kunt samenstellen.

Je start met een basis (sla of quinoa) en vult dan aan met een proteïne (bijvoorbeeld feta, kikkererwten of serranoham). Als afwerking kies je enkele vitaminen en kruiderijen, gaande van appel, rozijnen in rode wijn tot pijnboompitten en walnoten. Iedere week een andere selectie en enkel seizoensgebonden producten. Alles wat je bovendien gebruikt en ziet in L’ Amuzette kun je kopen, deel van haar concept uiteraard.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Na tweeënhalf jaar is het tijd om uit te breiden. Vanaf mei trekt Ophélie ook naar Gent, waar ze samen met haar partner een tweede zaak opent. Daar zal je eveneens een nachtje kunnen overnachten aangezien er een bed & breakfast aan gekoppeld zal zijn. En hoe kan het ook anders, ook dit past in het concept, want er is maar één kamer.

Lori ©

L’ Amuzette

Albertlaan 25, 8300 Knokke

2 thoughts on “KNOKKE-HEIST | L’ Amuzette”

  1. Rani schreef:

    Oh, weer zo’n gezellig plekje!

  2. Pauline schreef:

    Oh, zalig dat ze naar Gent komen! Ik kijk er al naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *