HASSELT | 48u genieten

Zo vaak gebeurt het niet, even afreizen naar de andere kant van Vlaanderen. ’t Is niet dat ons landje zo groot is, maar toch, enkele uren rijden richting Hasselt, dat doe ik niet regelmatig. Of ik Hasselt ‘ns in 48u wil ontdekken? GRAAG!

Hasselt, 48u Hasselt, De Sladerij, Moochie, Hay, Fietsbar, Paplou, Sessa

Met zo’n handige 48u-kaart (die trouwens €19,50 kost) heb je tal van voordelen in de stad, en da’s niet gezeverd. Het begint al bij de overnachtingen. Met je pas kan je de tweede overnachting aan de helft van de prijs boeken. Hoe wij Hasselt in 48u beleefd hebben? Check het hieronder!

9.00 uur – De Sladerij
Een no-nonsense lunchbar waar je in een handomdraai je eigen unieke, gezonde salade samenstelt, maar ook heerlijk kunt ontbijten!

11.00 uur – HAY
Het legendarische Café Concordia huisvest nu het hippe Deense designmerk Hay. Het pand is magnifiek, maar ook de design stukken zijn schitterend. De tafel van onze dromen hebben we hier ook gespot.

12.00 uur – Moochie
Na het heerlijke ontbijt bij De Sladerij is een volledige lunch niet nodig, dan maar een verfrissende Moochie (frozen yoghurt). Mmmmmm

13.00 uur – Paplou & Sessa
It’s fashion, but not as we know it… Bij deze authentic stores vind je superoriginele kledij en gadgets. Het aanbod is ongelofelijk groot en je verdrinkt hier toch enkele ogenblikken. Deze winkels bevinden zich ongeveer recht tegenover elkaar en head&heels hierachter zijn twee zussen. Hierna verder nog wat shoppen geblazen!

19.00 uur – Reballion
Healthy fast food met ballen. Rebellion serveert unieke gerechten met gehaktballen. Ieder gerecht inspireert zich op een andere wereldkeuken. Perfecte locatie ook om je baby mee te nemen.

21.00 uur – YUP
Aangezien kleine Ellie mee is met ons, gaan we vroeg slapen. YUP hotel geeft je alle stijl van een boetiek hotel, maar dan aan vriendelijke prijzen. Eyecatcher is hun cabin room, 12 vierkante meter met alles met je nodig hebt!

Hasselt, 48u Hasselt, De Sladerij, Moochie, Hay, Fietsbar, Paplou, Sessa

9.00 uur – Japanse tuin
Na een zalige nacht en een perfect ontbijt (mét pancakes) gaan we even richting Japanse tuin. Die ligt net buiten het centrum, maar absoluut niet ver. Ideaal om even te wandelen met Ellie.

11.30 uur – Tarte Tatin
Ambachtelijke Maes-koffie, heerlijk gebak, vriendelijke bediening in een nostalgische kamersfeer en … zelfgemaakte dagverse taarten. Héél véél taarten.

14.00 uur – Fietsbar
Stal je fiets binnen en smul van zelfgemaakte soepen, lunch of gebak. Je kunt je stalen ros hier ook laten herstellen of ‘biologisch’ smeren.

En na nog wat wandelingen door deze charmante stad gaat het voor ons alweer richting huis. Geslaagde city trip aan de andere kant van ’t land.

PS: Ga zeker eens langs bij Toerisme Hasselt (daar moet je trouwens je kaart oppikken). Er hangt een superleuke hotspot kaart. Fietsen zijn gratis voor een dag en ook gratis hoppen met de bus zit in je kaart inbegrepen!

Lori ©

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *