GENT | WATT Penthouse

UPDATE: gesloten

Elektrion. Smeerolie. 1924. Nieuwe Wandeling, Gent. Zegt je vermoedelijk niets? Sinds juni 2015 de locatie waar project WATT zich bevindt. Uiteindelijk zal het de bedoeling zijn om over een jaar met deze verwaarloosde site aan te slag te gaan en er een nieuwe, bruisende, duurzame buurt (naast de Coupure) te creëren.

IMG_3461_Fotor_Fotor_Collage

Éen jaar denktijd. Éen hectare. Creative agency DIFT & ontwikkelaar Re-Vive. Omdat creatieve bedrijven hun creativiteit niet zomaar veinzen, beslisten ze om een jaar lang die oude, vervuilde Elektrion-site in te richten als locatie waar pop-up’s en concepten kunnen doorgaan.

Het gebouw telt drie verdiepingen. Op het gelijkvloers geniet van je heerlijke drankjes in cocktailbar Pony’s (broertje van de welgekend Jigger’s) en koop je frisse, groene kamerplanten van [t a k]. Op het binnenplein drink je een heerlijke koffie bij Charlene Debuysere. Op de eerste verdieping zit een galerij, een magazine store & een beauty/care shop. Daarboven wordt een business space verhuurd.

IMG_3461_Fotor_Fotor_Collage2

Maar hét plekje dat project WATT zo uniek maakt, zit op de derde verdieping. WATT penthouse is een schitterende loft die structureel hetzelfde is gebleven als de kantoren die er zaten. Inhoudelijk is het een eclectische mix van vintage meubelen en modern design geworden.

Enerzijds zijn tafels en stoelen die ter plaatse gevonden werden, behouden. Anderzijds is het een shopping experience waarbij je interieur spullen van espoo, Huiszwaluw, Koperhuis, PIET Moodshop, labt, studio Klaer & Not Too Arty Shop gebruikt in het dagelijkse leven.

IMG_3391_Fotor_Fotor_Collage5

€135/nacht. 4 slaapkamers. Ruimte voor acht personen. En voldoende ruimte is er. Dit rooftop appartement is gigantisch groot en geeft je veel bewegingsvrijheid.

Iedere slaapkamer heeft trouwens een eigen look & feel. Je kiest voor de groene, rustige, schoolse of dierenkamer. Mijn keuze was evident. Nee, ik koos niet voor de schoolse slaapkamer, maar die grote, groene, plantrijke kamer zag er zalig uit. Het bed staat in het midden van de kamer en de versleten rolgordijnen hangen wat scheef. Uniek in alle facetten, maar o zo veel charme.

IMG_3391_Fotor_Fotor_Collage3

Je merkt in ieder hoekje dat hier kantoren en laboratoria gevestigd waren. De keuken bijvoorbeeld, is geïnstalleerd in de oude trekkast van het laboratorium.

IMG_3391_Fotor_Fotor_Collage4

Nog enkele maanden kun je profiteren van deze unieke locatie, daarna wordt deze locatie omgetoverd tot iets compleet nieuw. Reserveren via Airbnb!

Lori ©

2 thoughts on “GENT | WATT Penthouse”

  1. Ineke / Hush-e schreef:

    Echt prachtig! Heel veel zin om eens langs te gaan nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *