GENT | Gust

Gent. Eindelijk op m’n programma en starten doe ik met een hoogvlieger. Gust zag in augustus 2014 het levenslicht in Gent en is naar mijn (bescheiden) mening een van dé hotspots om te ontbijten.

Gastvrouw Evi doet er alles aan om je thuis te laten voelen in haar droomzaak. Ze startte als communicatieverantwoordelijke, maar gooide dan toch het roer om zodat ze haar droom kon verwezenlijken. Ze wil trouwens graag alle jonge ondernemers een hart onder de riem steken. Als je gelooft in je eigen concept en 200% ervoor wil gaan, heb je al een zeer grote kans op succes. Niet twijfelen dus!

IMG_2558
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Bestellen doe je hier via een formuliertje waarop je noteert wat je wilt eten/drinken en daarna moet afgeven aan de bar. Een uitgebreid aanbod staat op het menu, gaande van typische eitjes tot een powerbreakfast, maar je kunt er ook een broodmand bestellen met bijhorend zoet, zout en/of veggie beleg erbij.

Last but not least, een keuze die je niet zo vaak terugziet, American pancakes. De moeite waard om dit te proberen! Tip: kies voor twee stuks in plaats van drie, want je krijgt gigantische kanjers op je bord voorgeschoteld. Ik nam er ook nog wat vers fruit bij.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Net zoals het bestellen, moet je ook betalen aan de bar en daar staat nog een klein, artisanaal aanbod van verse confituren, heerlijke honing en zelfgemaakte granola. Voor als je er niet genoeg van kan krijgen…

Met een lichtstraat in het midden van het pand is er trouwens veel lichtinval en wordt opnieuw die strakke, minimalistische sfeer gecreëerd die ik zo graag terugzie.

Lori ©

Gust

Annonciadenstraat 4, 9000 Gent

One thought on “GENT | Gust”

  1. Hannelore schreef:

    Ziet er een leuke plek uit! En damn, nu heb ik zin in zo’n pancakes als ontbijt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *