GENT | Clouds

Nabij station Gent-Dampoort zit naar mijn mening één van Gents beste geheimen. CLOUDS. Gerestaureerd, gerenoveerd, maar vooral hartverwarmend. Iets wat je niet zo gauw zou denken van een oude kapel. En toch, hier overnachtte ik!

Gestart als koffiebar, Clouds in my Coffee (extra punten voor de leuke woordspeling, taalleerkracht in hart en nieren hé) en uiteindelijk gegroeid tot shop, B&B & koffiebar in 1 pand.
CAFE – Your favorite waste of time
B&B – Dream away
SHOP – [heart] to find objects in a hard to find store

20160126_152122000_iOS_Fotor_Collage

 

20160126_152122000_iOS_Fotor_Collage4

Verbazingwekkend, je hoort geen treinen. Integendeel, een complete oase van rust overvalt je in deze unieke kamer. Een plafond dat zeven meter boven je hangt, geeft je een gigantisch gevoel van ruimte. Oude, langwerpige ramen verraden dat hier vroeger een kapel was.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Slapen doe je bovenaan in het kingsizebed, op de mezzanine. Ik hoef je niet te vertellen dat het zicht ’s morgens adembenemend was. Vooral interessant als je met de gordijnen open slaapt. ‘Clouds‘ is niet slecht gekozen, je droomt hier weg.

20160126_152122000_iOS_Fotor_Collage2

Te veel superlatieven zeg je? Dat mag ook wel. Oog voor detail, je wordt getrakteerd op chocolaatjes van Baru, Chocotoff’s & ‘nunnebillen’. Een Marshall Stanmore speaker vult de kamer met je eigen muziek. Een gigantische badkamer & twee ruime wastafels. Een volledig uitgeruste keuken en een ‘Cloud Sofa’. Alles wat hier staat, kan eveneens gekocht worden in de I/OBJECT store.

20160126_152122000_iOS_Fotor_Collage3

En last but not least. Een ‘I love you a Latte‘ ontbijt maakt het plaatje compleet. Een pand met shop, koffiebar, B&B, woordspelingen en een fantastisch team. Hiervoor blog ik!

Lori ©

3 thoughts on “GENT | Clouds”

 1. Myrthe schreef:

  Wat een te gekke plek lijkt mij dit zeg! Heel veel inspirerende spulletjes!

 2. Inge schreef:

  Na het zien van jouw ontbijtfoto op instagram ook eens gaan brunchen. Waw, echt een aanrader!

  1. lorivandyck schreef:

   Oooh. Ik hou ervan om zulke reacties te lezen. Graag gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *