Amélie+Moi, baby hotspot, Gent, adresje

GENT | Amélie+Moi

Regelmatig krijg ik tips van lezers/volgers/enthousiastelingen die me een adresje écht aanbevelen. Het afgelopen jaar hebben meer mensen dan ik op m’n twee handen kan tellen, aangeraden om naar Amélie+Moi te gaan. Omdat Michiel zaterdag een afspraak had in Gent, was dit dé perfecte kans om met Ellie dit baby proof concept ’s uit te proberen.

Amélie+Moi is een sociaal en duurzaam experience café, shop en meet up ruimte, met food en drinks op kindermaat en met aandacht voor zwangere en pas bevallen mama’s, een speelruimte, een winkel met duurzame kinderkleding en speelgoed, en eveneens een ruimte voor groepsactiviteiten voor ouders, babies en peuters.

Amélie+Moi, baby hotspot, Gent, adresje

Aldus de omschrijving op de website. Op de Facebook-pagina zag ik meerdere keren passeren dat ze baby food op maat maken, dus – volledig tegen mijn neurotische ik in – nam ik géén fruitpap (vers of potje) mee. Nadat ik even in m’n broek deed door de file richting Gent (ik had wel een fles melk mee voor het geval dat), geraakten Ellie en ik net op tijd voor haar fruit time in Amélie+Moi.

Er zat vrij veel volk en dacht dat ik een back-up fles melk op het voetpad in de miezerregen zou moeten geven, maar toen kwamen er enkele behulpzame jongedames om te zeggen dat er achterin nog plek was op de zetel. Uiteindelijk een perfecte plek, want er lagen enkele dikke Nobodinoz speelmatten waarop ik Ellie kon ‘droppen’ om vervolgens ons te installeren. Meteen een verse fruitpap besteld (ik kon trouwens ook kiezen welk fruit), een taartje voor mezelf en binnen enkele minuten stond ’t er. Een van de vele kinderstoelen later had Ellie gegeten en zat ze vrolijk te spelen.

Amélie+Moi, baby hotspot, Gent, adresje

Op zondag kun je hier met de kids komen brunchen en vooraan is er ook een kleine shop aanwezig, waar ik een superleuk sjaaltje voor Ellie kocht. Top-concept als je het mij vraagt en graag in iedere stad zo’n adresje!

Lori ©

Amélie+Moi
Steendam 74-76
9000 Gent

WEBSITE | FACEBOOK | INSTAGRAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *