BRUSSEL | Pistolet Original

Wat hebben Brussel en pistolets met elkaar gemeen? Belgisch, met een grote B. In de hoofdstad van België kun je uiteraard zoals in vele andere Belgische steden pistolets terugvinden in verschillende bakkerijen en broodjeszaken. Pistolet Original is een aparte zaak, opgenomen in mijn lijst van unieke adresjes die onder het dak gebracht zijn van de Grote Zavel (le Sablon) in Brussel.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

“De originele pistolet is een typisch Belgisch broodje met een inkeping in het midden en licht, maar stevig kruim. De naam is afkomstig van de ‘pistool’, een oude munt. Pistolets zijn overal in België verkrijgbaar, maar worden op verschillende manier gegeten. – Pistolet Original”

Het bovenstaande staat op de website te lezen en vooral het laatste streven ze bij Pistolet Original na. Het aanbod van pistolets wordt opgesplitst in drie thema’s: Classic, Original & Hot. Daarnaast kun je ook dagelijks een unieke brunch krijgen, zoals een Verloren pistolet (wentelteefje), Pistolet roerei en spek of Gekookt ei en soldaatjes van pistolet met Ardense ham.

Mijn favoriet? Classic pistolet met gehaktbal, mayonnaise en sla.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Belangrijkste product is uiteraard de belegde pistolet, maar ook andere Belgische specialiteiten (zoals Ardense salami en roomijs van cuberdons of babelutten) zitten in het aanbod, zolang het maar van eigen bodem komt.

Af en toe komt er ook een chef op bezoek. Zo kun je sinds januari een pistolet original ‘fris gerookte makreel‘ proeven van Peter Goossens.

Lori ©

Pistolet Original

Rue Joseph Stevensstraat 24-26, 1000 Brussel

One thought on “BRUSSEL | Pistolet Original”

  1. Pauline schreef:

    Hé zo grappig, daar wil ik al een tijdje naartoe maar het komt er maar niet van haha :D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *