BRUGGE | Twee meisjes

“Twee meisjes op het strand. Ze lezen modebladen. Ze kijken in het rond. Ze dromen van een prins.”

Een liefde voor muziek en een passie voor kleding. Het zijn de twee principes die aan de basis staan van een unieke winkel, Twee Meisjes. Creatief brein achter dit concept is Margriet Sergeant, een op-en-top Brugse die vorig jaar een van haar honderden ideeën realiseerde.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

In Twee Meisjes zie je betaalbare jurkjes en jumpsuits in de rekken hangen, van merken zoals Soaked in Luxury, Minimum en Grace & Milla. Hoe maakt Margriet haar selectie uit het grote aanbod online?

Ze vindt het van groot belang dat je je goed voelt in wat je draagt en ziet zichzelf als wereldverbeteraar. Nieuwe medicijnen ontwikkelen doet ze niet (alhoewel ze biomedische wetenschappen studeerde), maar ze draagt haar steentje bij aan een betere wereld door mensen een gelukzalig gevoel te geven, het gevoel dat je krijgt als je een nieuw prachtexemplaar gekocht hebt.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Je moet trouwens snel zijn, want je vindt ongeveer om de twee weken een volledig nieuwe inhoud terug in deze winkel. Aangezien er maar enkele stuks per maat zijn, heeft Margriet een grote variatie aan collecties en merken die tentoongesteld wordt in Twee Meisjes.

En dan heb ik het nog niet over haar liefde voor muziek gehad. Met de naam van de winkel word je al een eerste keer in de muzikale richting geduwd, maar dat gebeurt ook door de kenmerkende namen van titels die de kledingstukken krijgen. Daarnaast heb je een erg huiselijk, gezellig gevoel in de shop door te luisteren naar de muziek van Neil Young, Jacques Brel, Bob Dylan en Raymond van het Groenewoud himself.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
 
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

Favoriete items kun je kopen tot 19u ’s avonds én op zondag. Een kleine aanpassing voor Margriet, afwijken van de ‘normale’ openingsuren, maar een meerwaarde voor wie wat rustiger wil shoppen (op zondag) of wie door het werk wat later is.

Lori ©

Twee Meisjes

Sint-Jacobsstraat 61, 8000 Brugge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *