triënnale brugge, tribru brugge, 2018, blog

BRUGGE | Triënnale 2018

Vorig weekend trokken we met z’n drie, met de fiets eropuit in eigen stad. We wonen eigenlijk middenin Triënnale 2018 en sindsdien word ik overstelpt door vragen over de Triënnale. Dus bij deze, én foto’s én wat praktische en leuke tips!

Collage TRIBRU3, triënnale brugge, hotspots, lunch

Collage TRIBRU3, triënnale brugge, hotspots, lunch

Geografische rode draad van de triënnale is de route Dampoort-Langerei-Verversdijk-Predikherenrei/Coupure (of omgekeerd natuurlijk) met daartussen een afslag richting het Jan Van Eyckplein. Er zijn ook nog enkele installaties te vinden in het Minnewaterpark en de Garenmarkt.

Persoonlijke favorieten en hoogtepunten?

  • Aan de verlaten pakhuizen van Dupont is er een ‘House of time‘ geïnstalleerd, waar je in een oude tank kunt lopen, maar ook pingpongtafels en badmintonspelletjes beschikbaar zijn. Pareltjes op dit domein? Een écht boomhut aan het water, een bar die iedere zaterdag geopend is vanaf ’s middags en een hot tub voor 30 personen, ook elke zaterdag!
  • Het ponton op de Langerei met de witte touwen is én fotogeniek, maar ook gewoon heel leuk om even te ontspannen.
  • URB EGG-café is een van m’n favoriete zomerbars in Brugge en deze keer is de locatie nog unieker. In de tuin van een magnifiek gebouw uit Brugges culturele erfgoed hebben ze de bar neergepoot én behoorlijk wat ruimte gecreëerd. Ingang via het Jan Van Eyckplein. In de maand juli word je trouwens koninklijk bediend door mijn zusje en haar lief. Op datzelfde Jan Van Eyckplein zie je ook dé befaamde plastic walvis (met plastic uit de oceaan) die als het ware uit het water springt.
  • Zoek je nog iets om te eten? Lunchen doe je het lekkerst bij Blackbird (salades, belegde boterhammen), Sanseveria (bagels) of Cafuné (bagels, quiches, boterhammen, taart). Drie topplekken in de omgeving van de installaties!

Collage TRIBRU3, triënnale brugge, hotspots, lunch

Collage TRIBRU3, triënnale brugge, hotspots, lunch
Algemeen
– van 5 mei tot 16 september
– alle installaties en tentoonstellingen zijn van 12.00 tot 18.00 uur toegankelijk (dus opgepast als je ‘op’ iets wilt gaan)
– URB EGG-café in de tuin van de Poortersloge (Jan Van Eyckplein) is elke dag open van 12.00 tot 22.00 uur
URB SEA-PAVILION in Zeebrugge is van 30 maart tot 30 september elke dag open van 12.00 tot 22.00 uur
– Gratis doe-kids boekje; kun je hier downloaden of op de infopunten gratis verkrijgen (link)
– meer info op https://triennalebrugge.be

Lori ©

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *