MECHELEN | Tivoli

Domein Tivoli in Mechelen was de locatie voor het derde evenement van Nutricia. Niet zomaar lukraak gekozen, want een bezoek aan de kinderboerderij was het hoogtepunt van de middag. Konijnen aaien en eten geven, Ellie amuseerde zich rot, om vervolgens zelf een fruithapje te eten! En da’s net goed, want af en toe moet het niet ‘te nauw steken’ met vuile handen & voedsel.

Alles wat je doet en eet tijdens de allereerste 1000 dagen van een nieuw leven, bepalen voor een groot deel de rest van je leven. Een gezond immuunsysteem tijdens de eerste levensjaren, zorgt voor een mindere kans op allergieën en en infecties in de kindertijd, om dan vervolgens ook invloed te hebben tijdens de adolescentie en als volwassene (minder kans op obesitas, diabetes, psoriasis …).

Zo zijn er zelfs studies die aantonen dat als je altijd pindanoten vermijdt, de kans groter is om een allergie te ontwikkelen, dan als je af en toe een hele kleine hoeveelheid aanbiedt.

Ellie is lactose-intolerant, maar ons vermoeden is groot dat het er bijna is uitgegroeid aangezien we af en toe (verwerkte) lactose aanbieden in brood, smeerkaas, koekjes en ze er eigenlijk niet op reageert.

Dus? Go out & let your child explore the world, in alle mogelijke facetten!

Lori ©

One thought on “MECHELEN | Tivoli”

  1. Yvonne schreef:

    Wat een leuk zaakje zeg! Dat vond ik sowieso in Brugge… zoveel gezellige, bijzondere winkeltjes en zo sfeervol allemaal. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *