BRUGGE | La Suite

TAFEL EN BED

Voortgevloeid uit een impulsieve naïviteit beslisten Veronique en Henk om een extraatje te breien aan hun Sans Cravate-verhaal. Ik zal het in deze blogpost niet over hun restaurant (mét michelin-ster) hebben, maar wel over het vervolgverhaal, La Suite.

“Oost west, thuis best.” En zo is het ook bij La Suite in Brugge. Hier slaap je niet in een zoveelste hotel of B&B, maar in een verlengstuk van hun restaurant en thuis.

Collage_Fotor3
Collage_Fotor5

Hun levenswerk en adem voel je in iedere hoek van de slaapkamer, maar ook in elke afwerking van het ontbijt. Tafel en bed is het concept, waarbij het de bedoeling is dat je geniet van een onvergetelijke maaltijd, nachtrust en ontbijt.

Het ontbijt is een pareltje. ‘Vitamientjes om de dag door te komen’ zoals lieve gastvrouw Veronique omschrijft, zijn citruspartjes met verbena-olie. Suikerbrood, pistolets, croissants en beleg waarvan een kunstwerk gemaakt is. Huisgemaakte confituren en chocoladepasta zorgen voor een finishing touch.

Collage_Fotor2

Met veel zorg en passie word je hier ontvangen, maar de ontspannen sfeer die er hangt, zorgt ervoor dat je je thuis voelt. En dat voor een restaurant, waar het toch af en toe (achter de schermen) een drukte van jewelste is!

Leuk detail. Ik had de kans om in de Sauvignon Blanc-kamer te slapen. Ik check in, en hop, daar staat een fris glas witte wijn (Sauvignon Blanc uiteraard) te wachten. Uniek? Dat komt door het volgende. Chef Henk creëerde een macaron op basis van die witte wijn en citrus. MAGNIFIEK!

Collage_Fotor

Nog tot halverwege april geniet van je heerlijke maaltijden in Re-Belges (hun pop-up) die zich in La Suite zelf bevindt, maar daarna verhuist alle culinaire bedrijvigheid opnieuw naar de gerenoveerde overkant.

Lori ©

La Suite
Langestraat 126
8000 Brugge

WEBSITE | FACEBOOK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *