BERLIJN | Op z’n zondags

Zondagmorgen. 10u. Elke doorsnee Duitser ligt nog in z’n bed, maar wij zijn wakker. Enerzijds door het brandend verlang om Berlijn (voor de tweede keer) te ontdekken, anderzijds door het rotte bed waarop we de hele nacht lagen te woelen – harde matras, weet je wel. Daarnaast is The Generator Mitte een perfect hostel, aanrader!

Maar goed, nagenoeg iedere winkel is op zondag gesloten en alle bezienswaardigheden zagen we de vorige keer al. Wat doe je nu in godsnaam op zondag in Berlijn? Prenzlauer Berg is dé wijk waar je moet zijn.

 

Kauf Dich Glücklich

Laat slapen op zondag in Berlijn is duidelijk een must! Ga daarna richting Kauf Dich Glücklich voor een heerlijk, laat ontbijt (tot 14u). Indien je niet zo hartig bent aangelegd, probeer dan een van hun verse wafels, zalig! Alleszins voldoende om voldoende ‘gesmoefeld’ te hebben tot ’s avonds.

Oderberger Str. 44

IMG_5920_Fotor_Fotor_Fotor_Collage

 

Flohmarkt Mauerpark

Om je namiddag te vullen, spendeer je enkele uren op de vlooienmarkt van Mauerpark. Dit grote terrein heeft tientallen kraampjes. Koop een nieuwe oude polaroid-camera, een van de vele designer ontwerpen (waarvan ik helaas geen foto’s mocht maken) of drink een glühwein in de Biergarten. Je hebt alles gezien? Stap even naar de zijkant van het park, waar nog een groot deel van de Berlijnse muur te vinden is, ‘versierd’ met tonnen graffiti.

Bernauer Str. 63-64

IMG_5920_Fotor_Fotor_Fotor_Collage2

 

Bonanza Coffee

Mmmmm. Tijd voor late noon coffee. In dezelfde straat als Kauf Dich Glücklich vind je dit moderne koffiehuisje dat trouwens z’n koffie verkoopt aan particulieren, maar ook aan grote zaken in en rond Berlijn!

Oderberger Str. 35

Schermafbeelding 2016-01-05 om 21_Fotor_Collage

Foto links: https://www.instagram.com/bosch           |   Foto rechts: https://www.instagram.com/lastguest_hh/

 

Fleischerei

Eindig je rustige zondag in schoonheid met vlees van de bovenste plank. Letterlijk dan, want hier eet je in een oude slagerij. Duits (gegrild) kwaliteitsvlees, geserveerd met de beste Oostenrijkse wijnen. Ideale combinatie.

Schönhauser Allee 8

Schermafbeelding 2016-01-05 om 21_Fotor_Collage2

Foto links: https://www.instagram.com/yovayager/       |  Foto rechts: https://www.instagram.com/ninamohimi/