Berlijn, Teufelsberg

BERLIJN | Hotspots pt.2

Derde keer, NOG betere keer. Een van onze favorieten steden is Berlijn. Afgelopen zomer reisden we voor de derde keer richting de hoofdstad van Duitsland én opnieuw konden we 5 dagen volledig invullen met hotspots en must-do’s die we de andere reisjes niet deden. Als toevoeging op de andere blogpost, geef ik jullie erg graag nog wat meer mee van Berlijn!

Berlijn, hotspots, must do, cityguide, stadsgids

  • linksboven ◆ In het park van de Berlijnse zoo vind je Café am neuen See; een zomerse biergarten aan een grote vijver waar je zelfs roeibootjes kun gebruiken
  • links midden, linksonder, rechtsboven ◆ Tot voor kort was de luchthaven Tempelhof operationeel, maar dat veranderde in 2008. Sindsdien kun je vrij op d’n tarmac lopen, wandelen, fietsen … en is er in de zomer hier heel wat te beleven. Maar daar stopt het niet; als je ooit zou overwegen om een rondleiding te volgen, ga dan ZEKER naar de uitleg/tour van het gebouw binnenin (te reserveren via THF Berlin). Twee uur lang hingen we aan de lippen van onze gids die meer vertelde over de plannen van Hitler, WOII, de Koude Oorlog en de Amerikanen. Boeiend tot in het oneindige!
  • rechtsonder ◆ In de zomer vind je Sage Beach aan de Spree en die geeft je het gevoel dat je echt op het strand zit! Om de hoek is de Zalando Outlet store, evenzeer de moeite.

Berlijn, hotspots, must do, cityguide, stadsgids

  • linksboven ◆ Monkind Berlin is een van m’n favoriete merkjes wat betreft Ellies kledingkast, niet heel erg goedkoop, maar ongelofelijke kwaliteit en superleuke collecties. Nog charmanter als je even met het koppel achter het brand babbelt!
  • linksonder ◆ Type Hype is een concept stationery shop; drinks en de leukste paper goodies = inspiratie voor Paperie.
  • midden onderaan ◆ Koffie slurpen in een inspiratievolle omgeving, in The Visit Coffee Roastery kan het. Die bevindt zich trouwens middenin de Turkse buurt, met vele leuke hotspots!
  • rechtse fotoreeks ◆ Deze ontdekking stond al even op m’n lijstje, maar we waren er nog niet geraakt. Teufelsberg is net iets meer afgelegen en net daarom meer dan de moeite als je naar Berlijn gaat. Wat het is? Dat laat ik je Lies vertellen in deze blogpost die ze goed opstelde: http://www.liesellove.be/teufelsberg-berlijn/

Lori ©

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *