ARIZONA – UTAH | Road Trip, pt. 3

Utah. Arizona. Twee staten van Amerika en een week van onze rondreis.

Na San Diego staat Palm Springs op het programma. Bekend als mondaine stad met veel resorts, hotels en golfterreinen. Voor ons een tussenstop om uiteindelijk verder te reizen richting binnenland. 25 juli én verjaardag van ‘one of the boys’. Op voorhand gereserveerd bij Birba en dit is een echte aanrader. Lekker cocktails, beste stukken vlees ooit en een gezellige sfeer.

IMG_5928

Het is hier snikheet en de volgende dag rijden we verder. Voor we aankomen in Lake Havasu, stoppen we nog even om het allereerste nationale park van onze reis te zien, Joshua Tree National Park. Wat meer dan hitte, rotsen en andere toeristen is het hier jammer genoeg niet.

IMG_5952

Lake Havasu blijkt ook anders te zijn dan verwacht. Na het op voorhand bekijken van enkele story’s op Snapchat waarop duidelijk feestende Amerikanen te zien zijn, zijn hier niet meer dan een handvol toeristen/locals en is de stad verlaten.

IMG_5990

Een plonsje in het meer en een ritje in de auto verder, staan we in Flagstaff. Spannend, want morgen staat een helikoptervlucht over The Grand Canyon op het programma. Tevens mijn eerste helikoptervlucht, dus een reispilletje op voorhand kan geen kwaad!

IMG_6005

IMG_6045
 
IMG_6055

 

 

 

 

 

 

Heel erg afgezaagd, maar het zicht met zo’n helikopter over The Grand Canyon is adembenemend. Ook de vlucht zelf is aan te raden, je voelt iedere windstoot, maar niets wat we niet kunnen verdragen. Thanks Maverick Helicopters! De rest huurt een fiets om langs The South Rim avontuurlijk te doen, terwijl M. en ik te voet een stukje verkennen en tegelijkertijd alom gekende roekeloze toeren uithalen om dé foto’s te nemen. ’s Avonds wachten we tot de zonsondergang om afscheid te nemen van The Grand Canyon!

IMG_6083

IMG_0957

We reizen verder door Arizona, richting Lake Powell (Page). We stoppen bij een ‘scenic view’, betalen inkom omdat we op Navajo-grondgebied komen en genieten van het uitzicht over de Little Colorado River. Onverwachts als het is …

IMG_6180

HIER WORD IK TEN HUWELIJK GEVRAAGD. Verloofd? Wow, heavy! Traantjes vloeien en ik zeg volmondig ‘ja’. Het volledige verhaal moet je me maar eens persoonlijk vragen. 😉

Nog niet bekomen van hetgeen wat me net overkomen is, komen we aan bij Horse Shoe Bend. Een tussenstop net voor Lake Powell (Page), maar wat een zicht. Water, planten en gesteente vormen een magnifieke setting.

IMG_6139

Lake Powell pakt uit met een gigantisch meer en daar moeten we in zwemmen. Erg spijtig dat hier ook zoveel toeristen rondlopen. De dag erna gaan we graag naar Antelope Canyon, maar 28 dollar per persoon om een halfuur in een Canyon te lopen, lijkt ons toch wat te veel. We rijden richting Utah, Monument Valley. Dé plaats die je herkent uit alle stripverhalen en films die iets met western te maken hebben.

IMG_1204

Verder in Utah komen we aan in Bryce View Lodge, een hotel/motel aan de rand van het Bryce Canyon National Park. De dag nadien staat een wandeling van een grote 4 kilometer op het programma, omhoog en omlaag. Ik hoef je niet te vertellen dat vooral omhoog lastig is? Mooie landschappen, dat wél.

IMG_6203

IMG_6251
 
IMG_6216

 

 

 

 

 

 

Gearriveerd in Cedar City om Zion National Park te bezoeken en daarna staat Las Vegas op het programma. See you soon!

Lori ©


 

PALM SPRINGS
Duration: 1 nacht
Lunch/Dinner: Birba (aanrader!)
Accommodation: Palm Mountain Resort & Spa

LAKE HAVASU CITY
Duration: 1 nacht
Must-do: zwemmen in Lake Havasu
Lunch/Dinner: Bad Dogs: downtown, alles aan de helft van de prijs op zondagavond!
Accommodation: Quality Inn

FLAGSTAFF
Duration: 2 nachten
Must-do: Grand Canyon South Rim, helikoptervlucht via Maverick Helicopters, fietsen huren aan het Visitor Center van The South Rim, zonsondergang bekijken vanop Desert View
Lunch/Dinner: Northern Pines
Accommodation: Days Inn Flagstaff

PAGE
Duration: 1 nacht
Must-do: zwemmen in Lake Powell (met Annual Pass): Wahweap Marina Beach, Horse Shoe Bend (zie foto’s), Antelope Canyon: als je 28$ wilt betalen.
Lunch/Dinner: The Dam Bar & Grill: gigantische pizza’s en hamburgers!
Accommodation: Best Western Plus

BRYCE CANYON
Duration: 1 nacht
Must-do: Bryce Canyon (met Annual Pass): wandeling van Sunrise Point naar Sunset Point
Lunch/Dinner: Ruby’s Inn: een van de enige restaurants in dit kunstmatige dorp, 22,50$ voor het buffet.
Accommodation: Bryce View Lodge

CEDAR CITY
Duration: 2 nachten
Must-do: Zion National Park (met Annual Pass)
Lunch/Dinner: Hong Kong Buffet: niet de meest gezellige plaats, maar een overheerlijk Aziatisch buffet (mét gigantische krabbenpoten) en drank à volonté voor 13$ vind je nergens anders!
Accommodation: Crystal Inn Hotel & Suites

4 thoughts on “ARIZONA – UTAH | Road Trip, pt. 3”

 1. Inge en Kris schreef:

  Lieve Lori,
  Prachtig om je verslagjes te lezen en de foto’s te bewonderen…
  Je zou zó naar Zaventem rijden en de eerste vlucht nemen…
  Geniet er ten volle van want misschien wel once in a lifetime !
  Dikke kus,
  Kris en Inge

 2. christophe schreef:

  Prachtige plek voor een aanzoek. Hopen deze reis ook ooit te maken. Ga snel nog wat verder lezen…

 3. Wat een prachtige reis. Met een helicopter over de Grand Canyon vliegen is inderdaad een must.
  Wondermooie plek voor een aanzoek, gefeliciteerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *