ANTWERPEN | Zagreb

Er zijn openingen van hotspots en er zijn openingen van HOTSPOTS. Als een restaurant met een schitterende Kroatische geschiedenis heropent, dan moet ik daar gewoon over bloggen. FOOD x TRAVEL, perfecte combinatie. Kijk en lees even mee!

IMG_4615_Fotor_Fotor_Collage

Zagreb heropent en heeft drie ‘nieuwe’ drijvende krachten. Vincent Banić (Vlaamse acteur/model/VJ),  kok Vesna Cus en zijn vader Mate Banić. Die laatste startte samen met zijn vrouw dertig jaar geleden dit restaurant. Het is in die keuken dat Vincent als kleine jongen zijn passie voor eten ontdekte.

Met veel respect voor traditie is het interieur versmolten met een moderne, hedendaagse inrichting. Je ziet er oude familiefoto’s hangen, maar ook ieder gerecht draagt een Kroatische herinnering, culinaire souvenirs die meegegeven werden door Vincents oma, die nog steeds in Kroatië woont.

IMG_4615_Fotor_Fotor_Collage2

Sinds vorig jaar is Annabel Banic, zus en dochter van …, teruggekeerd naar haar roots om er een bed and breakfast ‘Anka Banic’ te starten in Podstrana. Klik hier om dit leuke verblijf eens te bekijken. Een bezoekje aan haar b&b zou hier op Buitenshuis zeker niet misstaan!

Ga langs bij Zagreb voor pure, mediterrane gerechten, afgewerkt met een heerlijke portie Kroatische gastvrijheid.

Lori ©

Zagreb
Londenstraat 6
2000 Antwerpen

One thought on “ANTWERPEN | Zagreb”

  1. Tara schreef:

    Dat voedsel daar lijkt me heerlijk! Enja Vincent is ook niet mis eh. Ik ga zeker langs 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *