ANTWERPEN | Broer Bretel

Tussen enkele kranen en naast de Antwerpse dokken, een unieke locatie voor een espressobar. Meet Broer Bretel, waar begrippen als koffie, iced tea, zelfgemaakt gebak, retro en vintage centraal staan.

De naam zegt het zelf, hier zie je hoogstwaarschijnlijk Toon Craen of een van zijn broers mét bretels aan. Een herinnering aan hun kinderjaren trouwens. Jarige broer kreeg bretels aan van opa en werd daardoor broer bretel én koning voor een dag.

Processed with VSCOcam with hb1 preset
Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

 

Voor koffieliefhebbers zijn er enkele ‘speciallekes’ zoals bovenstaande Jules, een cappuccino met karamel en verbrokkelde wafeltjes van Destrooper. Hippe iced tea-lovers slaan hun slag met de Great Granny die unieke ingrediënten als appel, peterselie en venkel bevat. En die laatste wordt trouwens ook aangeraden door de New York Times!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

 

 

 

 

 

 

Ga zeker eens langs in de lente en/of zomer, want dan kun je genieten op het terras voor de espressobar. Genieten in de zon gegarandeerd. Zorg er dan ook voor dat je een vaste klant wordt, dan kun je vragen of je op de (Polaroid)foto mag en tegelijk op de Wall Of Fame.

Lori ©

Broer Bretel

Nassaustraat 7, 2000 Antwerpen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *